5 причин, чому Єнот Марко любить читання та досліди

5 причин, чому Єнот Марко любить читання та досліди

Привіт, друзі!

Сьогодні розповім, як такий бешкетник, як я, може полюбляти не лише пустощі, а й читання (Так-так, не дивуйтеся! Я не лише армагедони під «Гоп, гоп, гоп, чіда, гоп» влаштовую :) )

А ще й спокійненько проводжу кілька годин на день за цікавою книжкою ;) Я нарахував аж 5 причин, чому читати, на мою єнотівську думку, — це круто.

По-перше, люблю пхати свого носика всюди, де він ще не був. У світі стільки історій, які я досі не читав! І точно найцікавіші — ще попереду. Треба ж перечитати якнайбільше, а то як так: оказії творяться там, а я — тут?

У світі стільки історій, які я досі не читав! І точно найцікавіші — ще попереду. Треба ж перечитати якнайбільше, а то як так: оказії творяться там, а я — тут?

По-друге, книжки — джерело приколів. Читання розвиває креативність і уяву. Знали б ви, скільки витівок я придумав, використовуючи сюжети пригодницьких повістей та ідеї з коміксів…

Третя причина — я стаю розумніший. Без жартів! Справа в тому, що начитаний Єнот краще пояснить, наприклад, чому він щойно розтер шкарпеткою по підлозі розлитий чай. Так швидше висохне! Адже чим більша площа поверхні води, тим більше молекул одночасно може випаровуватися. Фі-зи-ка

Ще одна причина — чим більше я читаю, тим краще говорю і пишу. Думки в голові не літають у броунівському русі (це також фізика, до речі), а вибудовуються логічним ланцюжком. Гарний словниковий запас береже мене від довгих пауз у розмові, «емкання», повторів і слів-паразитів.

Остання причина у списку, але не за значенням, — книжки допомагають знаходити нових друзів. Під час таких конкурсів, як BOOKMINT’s-Книгоманія, я знайомлюся з такими ж фанатами читання, як я сам. А ще з їхніми батьками, вчителями та іншими крутими людьми: видавцями, авторами, бібліотекарями. Більше знайомств — більше пригод!Читайте, воно того варте!

Ваш Марко