Про нас

Вітаємо у першій всеукраїнській дитячій спільноті Книгоманів!

Ми – громадська організація “Форум видавців”, яка вже майже 30 років займається промоцією читання та популяризацією книговидання в Україні, створила Національний книжковий ярмарок, фестиваль Дитячий форум, Міжнародний літературний фестиваль.

Свого часу Форум Видавців став однією з організацій, завдяки яким Львів у 2015-му році отримав статус «Місто літератури ЮНЕСКО», увійшовши до великої мережі креативних міст світу.

Більше інформації про нас та наші проєкти тут: https://bookforum.ua/p/about

Сайт Книгоманія створений нами з метою популяризація культури читання та природничо-наукових дисциплін серед дітей. Це наш вклад у виховання нового покоління — успішних молодих людей, з розвиненими комунікативними навичками, науковим і критичним мисленням, соціалізованих та самореалізованих завдяки читанню, які прагнуть розвиватися та покращувати суспільство.

Ми мріємо задати тренд на дитяче читання для задоволення, а також сприяти популяризації природничо-наукових дисциплін завдяки природній допитливості та цікавості дітей. 

 *****

Інформаційна довідка про Всеукраїнський конкурс дитячого читання “Книгоманія”.

Конкурс започатковано у 2002 р. на регіональному рівні, а з 2005 р. він проводиться як загальнонаціональний. 

Конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а завдяки систематичному читанню.

За роки проведення у Конкурсі взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України. Конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, у понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. Загалом на Фестивалі «Книгоманія» у Львові побувало понад 800 переможців з усіх областей України.

Конкурс проводився на базі обласних бібліотек для дітей, ЦБС для дітей та самостійних бібліотек (філій) для дітей областей, АР Крим (до 2014 р), міст Києва, Львова і Севастополя (до 2014 р.).

Організатор Конкурсу: Громадська організація «Форум видавців» (2002 р. – дотепер).

Співорганізаторами конкурсу виступали: Національна бібліотека України для дітей (2005-2011), Міністерство освіти і науки України (2008-2010), Міністерство культури і туризму України (2008-2011), Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів (2010-2019), Асоціація працівників дитячих бібліотек (2011), Українська бібліотечна асоціація (2011-2019).

Партнери: Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Офіс «Львів – місто літератури ЮНЕСКО», Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, НСУО «Пласт», Сімейний розважальний комплекс «Ігроленд», Інтернет-портал «БараБука», Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка, НУ «Львівська Політехніка». 

Генеральний партнер (2019 р.) - ПАТ “Кредобанк”.

Місця проведення: обласні бібліотеки для дітей, ЦБС для дітей, самостійні бібліотеки-філії для дітей, сільські та районні бібліотеки областей України, бібліотеки ОТГ,  сімейні бібліотеки, шкільні бібліотеки.